Skip to content
Навчально-науковий інститут економіки і права
  • Головна
  • Портрет ННІ
    • Команда
    • Кафедри
      • Економіки та міжнародних економічних відносин
      • Моделювання економіки і бізнесу
      • Державно-правових дисциплін
      • Інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін
      • Обліку і фінансів
      • Підприємництва і маркетингу
      • Туризму та готельно-ресторанної справи
      • Менеджменту та державної служби
  • Студенту
  • Новини
  • Рада з якості освіти
  • Абітурієнту

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

  • Про нас
  • Викладачі
  • Спеціальності
  • Наукова діяльність
    • Науково дослідна робота кафедри
    • Наукові досягнення
    • Наукові гуртки
    • Матеріальне забезпечення ОП
    • Конференції кафедри
  • Центри туризму
    • Навчально-науковий центр молодіжного туризму
    • Науково-дослідний центр туризмології і екскурсознавства
  • Наші студенти
    • Студентське життя
    • Випускники
  • Новини кафедри
  • Анкетування
  • Обговорення ОП
  • Програма практики

Контакти

б-р Шевченка, 81, навчальний корпус № 1 каб. 421

kaf_t_08@ukr.net

241 Готельно-ресторанна справа:  бакалаврат

Ціллю навчання є підготовка соціально мобільних, конкурентоспроможних висококваліфікованих фахівців для організації сервісної та виробничо-технологічної діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу, які володіють загальними і спеціальними компетентностями. Професійна діяльность випускників: готельне обслуговування та ресторанне обслуговування

На бакалавраті студенти вивчають такі професійноорієнтовані дисципліни: Організація готельного господарства; Організація ресторанного господарства; Технологія продукції ресторанного господарства; Кухні народів світу; Устаткування та інженерне обладнання закладів готельно-ресторанного господарста та інші.

Підготовка студентів здійснюється у спеціалізованих навчальних лабораторіях готельно-ресторанного комплексу.

Базами практик здобувачів вищої освіти є готельні і ресторанні заклади регіону, такі як: готель «Україна», ТОВ «КЛУБ РІВЕРВУД», ресторан «STORIES», ТОВ «АКВАДАР РЕЗОРТ», ТОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент», з якими укладені договори про співпрацю.

Випускники кваліфікації «Готельно-ресторанна справа» готові до практичної діяльності у закладах гостинності, мають необхідні для цього знання зі спеціалізованого програмного забезпечення (в тому числі європейською системою бронювання послуг), володіють навичками економічного планування і організації ресторанної справи та готельного бізнесу; знають основи техніки ресторанної справи, культуру ресторанного та готельного сервісу і можуть здійснювати професійну діяльність на таких посадах:

  • керівник закладу ресторанного і готельного господарства;
  • ресторатор;
  • готельєр;
  • топ-менеджер;
  • менеджер залу;
  • фахівець з гостинності;
  • фахівець з організації дозвілля та санітарно-курортної справи;
  • фахівець з конференц-сервісу;
  • адміністратор тощо.

242 Туризм і рекреація: бакалаврат,  магістратура

Туризм і рекреація – це перспективний напрям підготовки висококваліфікованих кадрів для туристичної сфери, які вільно володіють іноземними мовами, уміють на практиці використовувати туристичні навігаційні програми, GPS технології та геоінформаційне забезпечення туристичної галузі.   Ця спеціальність надає здобувачам вищої освіти унікальні можливості для розвитку в сфері подорожей, відпочинку та розваг. Туризм – одна з найбільш динамічних, прибуткових, популярних і перспективних сфер розвитку сучасного світу та України. Опанування мистецтвом туристичної діяльності, підприємницької діяльності у туристичній індустрії відкриває сприятливі умови та можливості для самореалізації талановитої молоді, що прагне професійного і кар’єрного зростання чи мріє про відкриття і успішне ведення власного бізнесу.

На бакалавраті студенти вивчають такі професійноорієнтовані дисципліни: Міжнародний туризм та сфера послуг; Туристське краєзнавство; Туроперейтинг; Організація екскурсійної діяльності; Маркетинг в туризмі та інші.

Туризм як сфера професійної діяльності, передбачає формування, просування, реалізацію та організацію споживання туристичного продукту, послуг суб’єктів туристичної діяльності з організації комплексного туристичного обслуговування в індустрії туризму.

  • менеджер з туризму;
  • фахівець з туристичного обслуговування;
  • організатор туристичної і готельної діяльності;
  • організатор подорожей (екскурсій);
  • гід-перекладач;
  • інструктор оздоровчо-спортивного туризму;
  • фахівець з розвитку різних видів туризму;
  • фахівець із організації дозвілля тощо.

Освітня програма для магістрів передбачає підготовку фахівців, які мають глибокі наукові, спеціалізовані знання з туризмознавства з акцентом на критичному мисленні та практичних навиках дослідження сфери туризму, які мають фахові компетентності для успішного здійснення економічної, організаційно-управлінської, проєктної, виробничо-технологічної діяльності у сфері рекреації, туризму, які можуть швидко адаптуватись в бізнес-середовищі та вирішувати професійні проблеми збереження природних ресурсів, культурної спадщини, сприяти місцевому розвитку сфери туризму.

Готельно-ресторанна справа
  • Бакалавр
Навчальні плани
241 Готельно-ресторанна справа (денна ф.н.) ОС бакалавр НП 5750 241 Готельно-ресторанна справа (заочна ф.н.) ОС бакалавр НП 5888
Обов’язкові компоненти опп
Економіка підприємств сфери гостинності (2 курс)Економіка підприємств сфери гостинності (4 курс)Організація ресторанного господарстваТехнологія продукції ресторанного господарстваОрганізація готельного господарстваПідприємництво та бізнес-планування в готельно-ресторанному господарствіПроектування об'єктів готельно-ресторанного господарстваМаркетинг готельно-ресторанного господарстваДіловий етикет і протоколОснови наукових досліджень
Вибіркові компоненти опп
Організація обслуговування напоямиРекреаційні комплекси світуКурортна справаКультурна спадщина України
Туризм і рекреація
  • Бакалавр
  • Магістр
Навчальні плани
242 Туризм і рекреація (денна ф.н.) ОС бакалавр НП 5743242 Туризм і рекреація (заочна ф.н.) ОС бакалавр НП 5887
Обов’язкові компоненти опп
Економіка підприємств сфери гостинності (2 курс)Економіка підприємств сфери гостинності (4 курс)Організація ресторанного господарстваОснови туризмознавстваЕкологічний туризм (3курс)Організація туризму (Екологічний туризм) (4курс)Страхування в туризміОрганізація туризму (туроперейтинг)Організація готельного господарстваМаркетинг в туризміОрганізація екскурсійної діяльностіПідприємництво в туризміОснови наукових досліджень
Вибіркові компоненти опп
Курортна справаКультурна спадщина УкраїниРекреаційні комплекси світуОрганізація обслуговування напоями
Навчальні плани
242 Туризм і рекреація (денна ф.н.) ОС магістр НП 5735242 Туризм і рекреація (заочна ф.н.) ОС магістр НП 5793242 Туризм і рекреація (денна ф.н.) ОС магістр НП 6107242 Туризм і рекреація (заочна ф.н.) ОС магістр НП 6108
Обов’язкові компоненти опп
Методологія та організація наукових дослідженьНаукова комунікація іноземною мовоюТуризмологіяІнноваційні технології в туризміНаціональна та регіональна туристична політикаМетодика викладання у вищій школі фахових дисциплінСтратегія розвитку туризму і курортівУправління проектами в рекреаційно-туристичній діяльностіСталий розвиток туризмуСмарт туризмБізнес-планування в туристичній галузіВиробнича фахова практика Науково-дослідницька практикаКваліфікаційна робота
Вибіркові компоненти опп
Міжнародний ринок туристичних послугУправління туристичними дестинаціямиОрганізація транспортних послугРозробка регіональних програм розвитку туризмуСучасні технології в діяльності музейних закладівЄвропейський досвід надання послуг у сфері гостинностіОрганізація рекреаційних послугМаркетингові комунікації в туризмі Інноваційно-інвестиційні процеси в туризміУправління якістю в туризміУправління ризиками в туризмі Стратегічний маркетинг в туризмі Міжкультурні комунікації Управління людськими ресурсами у закладах сфери послугАнтикризовий менеджмент у сфері гостинностіУправління конкурентоспроможністю підприємств туризму

Навігація

  • Головна
  • Команда
  • Студенту
  • Новини

Корисні посилання

  • Prometheus
  • Наукова бібліотека
  • Coursera
  • EdEra

Ми в соц. мережах

  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Навчально-науковий інститут економіки і права
Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького
18031, м.Черкаси, бульв.Шевченка, 81, к. 225

Електронна пошта:
inst-econom-law@ukr.net
Телефон дирекції:
+38 (0472) 54-21-57

Copyright 2020