Студенти першого курсу відвідали готель “Оptima”

Студенти першого курсу спеціальностей «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа» в рамках практики “Вступ до фаху” відвідали готель “Optima”, який належить до мережі «Reikartz».Заступник управляючої готелем Насідка Аліна Олександрівна ознайомила студентів з історією, корпоративною культурою закладу, номерами різних типів, конференц-залою, а також наголосила на вимогах роботодавців до компетецій випускників.
Засідання наукового гуртка Ресторанної справи

При кафедрі туризму і готельно-ресторанної справи постійнодіючий науково-практичний гурток Ресторанної справи у 2023-2024 році працює за напрямом «Кухні народів світу». Зокрема 2 листопада відбулося чергове засідання за темою: «Кулінарне мистецтво Італії», на якому студенти 2 і 3 курсів досліджували мистецтво приготування їжі країною, яка є однією з найстарішших цивілізацій, кулінарія якої – найвідоміша у всьому світі. Історія кулінарії зародилася разом з людською цивілізацією і століттями передавалося з покоління в покоління. До І століття нашої ери пальму першості у приготуванні їжі
Студенти кафедри долучилися до плетіння маскувальних сіток для фронту

Студенти кафедри Туризму і Готельно-ресторанної справи долучилися до плетіння маскувальних сіток для фронту. З листом про відповідну потребу звернулися представники благодійного фонду «Цивільний штаб допомоги». У відповідь на цей запит в університеті було обладнано додаткові пункти плетіння сіток.
Студенти відзначити Всесвітній день туризму

27 вересня 2023 року цікаво і пізнавально відзначили Всесвітній день туризму студенти спеціальностей «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа». Вже стало доброю традицією кафедри відзначити цей день туристичною поїздкою. Цьогорічна подорож була до с. Мошни Черкаської області, яку очолила завідувач кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Станіслава Пасєка. Відомий краєзнавець Мошнівського краю Микола Михайлович Якименко, провів чудову екскурсію по визначним місцям цього села, які складають культурно-історичну спадщину. Перша згадка про Мошни була у 1494 році. На початку 20 століття Мошни були
Участь студентів у Європейському тижні спорту

Студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм і рекреація» долучилися до Європейського тижня спорту. 22 вересня 2023 року на Казбетському міському пляжі відбувся Всеукраїнський Олімпійський урок, в якому також взяли участь студенти всього Інституту економіки і права.
Посвята в першокурсники: єдність і патріотизм!

У мальовничому куточку природи на базі відпочинку “Сокирно” 15 вересня 2023 року відбулися заходи, що назавжди залишаться в пам’яті і серцях студентів інституту економіки і права. Незабутня подія об’єднала молодь у спортивних змаганнях та патріотичних ініціативах, а також відбулася посвята першокурсників до університетської родини. Відкрив захід перший проректор університету Василь Мойсієнко та наголосив на важливості єднання університетської родини в часи виборювання свободи і незалежності української нації. Особливий момент заходу – це церемонія посвяти в університетську родину першокурсників. Під керівництвом старших
Вітання першого курсу

Дорогі першокурсники! Колектив кафедри туризму і готельно-ресторанної справи щиро вітає вас у нашій університетській родині. Перед вами відкриті всі дороги, сподіваємося, що ви обрали правильний шлях і будете старанними студентами, впевнено йти до своєї мети. Бажаємо вам яскравого студентського життя, творчого натхнення, успіхів у навчанні та здійснення всіх задумів. Вдячність і Слава ЗСУ за надану можливість втілювати свої мрії в життя.
Участь студентів кафедри у благодійному заході

Студенти кафедра туризму і готельно-ресторанної справи взяли активну участь у благодійному заході – вшануванні пам’яті загиблих випускників та ярмарку на допомогу Збройним Силам України. Студенти продавали на ярмарку смаколики, випечені власними руками та жовто-блакитні прикраси.
Виробнича фахова практика магістрів

З 7 листопада по 2 грудня 2022 року студенти спеціальності «Туризм» освітнього ступеня «Магістр» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького проходили виробничу фахову практику на підприємствах сфери туризму міста Черкаси та Черкаської області. Серед баз практики провідні туроператори: «Від краю до краю», «Вонадікс-сервіс», «Фламінго»; туристичні агенції: «Імперія тур», «Маншафт», «TOP TRAVEL» та інші. Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи має договори про співпрацю з цими підприємствами й висловлює велику вдячність їхнім керівникам за приділену увагу студентам. У такий непростий для усієї
Гурток «Кулінарне мистецтво і здорове харчування» провів засідання

Студенти 2 курсу спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм» взяли активну участь у засіданні кулінарного гуртка «Кулінарне мистецтво і здорове харчування», який очолює старший викладач кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Босецька Надія Геогріївна . Під час роботи гуртка (14 листопада) керівник розповіла про важливість здорового харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, попереджає захворювання і сприяє зміцненню здоров’я. Корисна їжа допомагає мисленню, покращенню пам’яті, фізичного стану і дає сили на спорт та різноманітні ігри, впливає на позитивний настрій; про