Skip to content
Навчально-науковий інститут економіки і права
  • Головна
  • Портрет ННІ
    • Команда
    • Кафедри
      • Економіки та міжнародних економічних відносин
      • Моделювання економіки і бізнесу
      • Державно-правових дисциплін
      • Інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін
      • Обліку і фінансів
      • Підприємництва і маркетингу
      • Туризму та готельно-ресторанної справи
      • Менеджменту та державної служби
  • Студенту
  • Новини
  • Рада з якості освіти
  • Абітурієнту

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

  • Про нас
  • Викладачі
  • Спеціальності
  • Наукова діяльність
    • Науково дослідна робота кафедри
    • Наукові досягнення
    • Наукові гуртки
    • Матеріальне забезпечення ОП
    • Конференції кафедри
  • Центри туризму
    • Навчально-науковий центр молодіжного туризму
    • Науково-дослідний центр туризмології і екскурсознавства
  • Наші студенти
    • Студентське життя
    • Випускники
  • Новини кафедри
  • Анкетування
  • Обговорення ОП
  • Програма практики

Старший викладач кафедри туризму і готельно-ресторанної справи

Босецька Надія Георгіївна

Дисципліни, що викладає:
ОП Бакалавр: Технологія продукції ресторанного господарства; Організація ресторанного господарства; Кухні народів світу; Кулінарне мистецтво; Організація обслуговування напоями.
Керівник гуртка: "Кулінарне мистецтво і здорове харчування".

Професійний і науковий інтерес:
Кулінарне мистецтво, інноваційні технології у ресторанній галузі, кухні народів світу.

Корпоративний email: nadia.bosetska@vu.cdu.edu.ua

Email: nadia.bosetska@gmail.com

  • orсid

Освіта:
У 1979 році закінчила Полтавський кооперативний інститут за спеціальністю «Технологія і організація громадського харчування», здобула кваліфікацію "Інженер-технолог громадського харчування".

Працювала в системі споживчої кооперації на посадах інженера- технолога, головного інженера-технолога, начальника відділу організації ресторанного господарства. Була організатором проведення республіканських конкурсів серед фахівців Укоопспілки, а також брала безпосередню участь у представленні української національної кухні за кордоном, при посольствах України у США та Іспанії.

Виробничий стаж за спеціальністю «Технологія і організація громадського харчування» 36 років.

Почесні звання та нагороди
  • Почесна трудова відзнака «Знак Пошани» Центральна спілка споживчих товариств України.

  • Член "Української ресторанної асоціації".
Підвищення кваліфікації
  • Пройшла курс 6-годинного навчання на тему "Гігієна і санітарія для працівників закладів ресторанного господарства"
  • Участь у вебінарі "Soft Skills під час війни", 20 квітня 2023 року
  • Член Української ресторанної асоціації з 2022 року.
  • Участь у XIV Міжнародній науково-практичній конференції «Розвиток соціально-трудових відносин та міжкультурної комунікації в контексті змін», 13 вересня 2023 року.
  • Участь у Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Інноваційні технології та реалізація концепції Zero-waste у харчових технологіях і сфері ресторанного, готельного та туристичного бізнесу», 4-5 грудня 2023 року (15 годин, 0,5 кредиту).
Гранти на науково дослідні роботи
  • Під керівництвом ст. викладача Босецької Н.Г. студентка спеціальності "Готельно-ресторанна справа" Зуб Катерина отримала диплом переможця І етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021/2022 р: «Концепція кондитерського виробництва у ресторанній галузі».
Список наукових публікацій

    Монографії:

    1. Босецька Н.Г. Нові тренди в області ресторанної індустрії (підрозділ 6.10). Determinants of Innovation and Investment Development of Multi-Branch Entrepreneurship, Tourism and Hospitality Industry : collective monograph ; ed. by V.M. Yatsenko. Nuremberg (Germany) : Verlag SWG imex GmbH, 2019. P. 391–404.

    Наукові фахові статті:

    1. Джога О.В., Благополучна А.Г., Босецька Н.Г. Технологія приготування страв з мінімальною обробкою. Наукові перспективи. № 10(52). 2024. С. 473-481.
    2. Босецька Н.Г., Красномовець В.А. "Екологізація підприємств ресторанної справи". Економіка сфери сервісу. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі, 2020. №1 (97). С. 63-70
    3. Босецька Н.Г., Бровенко Т.В., Перепелиця В.В. Практики здорового харчування: європейський досвід. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки», (1), 2022. С. 12-17.
    4. Босецька Н.Г., Кундєєва Г.О. Соціально-економічні аспекти організації харчування. Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія «Економічні науки», № 1–2, 2022.

    Підручники, навчальні та навчально-методичні посібники:

    1. Методичні рекомендації з виконання лабораторних робіт: "Технологія продукції ресторанного господарства", "Організація ресторанного господарства".

    Тези конференцій (лише за останні 5 років):

    1. Босецька Н. Г. Людський фактор у запровадженні інноваційних технологій у ресторанному бізнесі. VІІ Міжнародна науково-практична конференція: Туризм і гостинність: стан, проблеми, перспективи (18 травня 2023 р.). Черкаси : Вид-ць Юлія Чабаненко, 2023. 213 с.
    2. Босецка Н.Г. Ресторанна галузь України під час війни. VІІ Міжнародна науково-практична конференція: Туризм і гостинність: стан, проблеми, перспективи (18 травня 2023 р.). Черкаси : Вид-ць Юлія Чабаненко, 2023. 213 с.
    3. Босецька Н.Г. Традиції черкаського ресторанного бізнесу. « Рекреаційні ресурси та послуги гостинності в регіонах України : матеріали ІV Всеукраїнська Інтернет-конференція . (24 травня 2019 р., м. Черкаси). Черкаси : 2019. – 148 с. С. 126-131.
    4. Босецька Н.Г. Людський фактор у запровадженні інноваційних технологій у ресторанному бізнесі. «Туризм і гостинність: стан, проблеми, перспективи». Матеріали VІ Міжнародна науково-практичної заочної конференції, ст.25 18 листопада 2021 р., м. Черкаси.
    5. Босецька Н.Г. Технологія сьогодення та майбутнього. « Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні». Матеріали 11 Всеукраїнської науково-практичної конференції ст.70, 25.04.2023. м. Херсон (Кропивницький).
    6. Босецька Н.Г. «Zero-waste у ресторанному бізнесі.» Інноваційні технології та реалізація концепції Zero-waste у харчових технологіях і сфері ресторанного, готельного та туристичного бізнесу». Матеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, сторю 208-210 (4-5 грудня 2023 року м.Полтава ) ПУЕТ.
    7. Босецька Н.Г. Сучасні тенденції підготовки персоналу для ресторанної галузі. «Розвиток соціально-трудових відносин та міжкультурної комунікації в умовах змін» С.12-14. Матеріали ХIVМіжнародної науково-практичної конференції, С. 12-14 (11-15 вересня 2023 року м. Полтава (Україна). м. Валенсія (Іспанія).
    8. Босецька Н.Г. Секрет успішності ресторанів швидкого харчування KFS «Розвиток соціально-трудових відносин та міжкультурної комунікації в умовах змін». Матеріали VIII Міжнародної науково-практичної конференції стор. 81-83 (16 травня 2024 року м. Черкаси).

Навігація

  • Головна
  • Команда
  • Студенту
  • Новини

Корисні посилання

  • Prometheus
  • Наукова бібліотека
  • Coursera
  • EdEra

Ми в соц. мережах

  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Навчально-науковий інститут економіки і права
Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького
18031, м.Черкаси, бульв.Шевченка, 81, к. 225

Електронна пошта:
inst-econom-law@ukr.net
Телефон дирекції:
+38 (0472) 54-21-57

Copyright 2020