Skip to content
Навчально-науковий інститут економіки і права
  • Головна
  • Портрет ННІ
    • Команда
    • Кафедри
      • Економіки та міжнародних економічних відносин
      • Моделювання економіки і бізнесу
      • Державно-правових дисциплін
      • Інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін
      • Обліку і фінансів
      • Підприємництва і маркетингу
      • Туризму та готельно-ресторанної справи
      • Менеджменту та державної служби
  • Студенту
  • Новини
  • Рада з якості освіти
  • Абітурієнту

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

  • Про нас
  • Викладачі
  • Спеціальності
  • Наукова діяльність
    • Науково дослідна робота кафедри
    • Наукові досягнення
    • Наукові гуртки
    • Матеріальне забезпечення ОП
    • Конференції кафедри
  • Центри туризму
    • Навчально-науковий центр молодіжного туризму
    • Науково-дослідний центр туризмології і екскурсознавства
  • Наші студенти
    • Студентське життя
    • Випускники
  • Новини кафедри
  • Анкетування
  • Обговорення ОП
  • Програма практики

Доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Іщенко Наталія Віталіївна

Науковий ступінь:
Кандидат технічних наук

Вчене звання присуджене за кафедрою:
Доцент кафедри технології та організації ресторанного господарства

Дисципліни, що викладає:
ОП Бакалавр: Технологія продукції ресторанного господарства, Організація ресторанного господарства, Організація обслуговування напоями, Кулінарне мистецтво, Етнічні кухні.

Професійний і науковий інтерес:
Проблеми конкурентоспроможності закладів готельно-ресторанної сфери, впровадження інноваційних технологій у закладах ресторанного господарства.

Email: dibrivskanata@gmail.com

  • google scholar

Освіта:
У 1995 р. закінчила технологічне відділення Черкаського комерційного коледжу за спеціальністю «Технологія приготування їжі та організація громадського харчування», здобула кваліфікацію "Технік-технолог".
У 1999 р. закінчила технологічний факультет Полтавського кооперавного інституту за спеціальністю „Технологія харчування”, здобула кваліфікацію "Інженер-технолог".
У 2009 р. захистила кандидатську дисертацію на тему: "Технологія функціональних напівфабрикатів добавок із дикорослих ягід з використанням обробки в змінному електромагнітному полі", за спеціальністю 05.18.16 – технологія продуктів харчування. Була здобувачем Полтавського університету споживчої кооперації України.
У 2011 р. закінчила ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» за спеціальністю «Економіка підприємства», здобула кваліфікацію «Спеціаліст з економіки підприємства».

Підвищення кваліфікації
  • Готель Riverwood Relax Park | Готельно-ресторанний комплекс жовтень 2024 року, кількість навчальних кредитів 6 (180 годин).
Список наукових публікацій

    Монографії:

    1. Активація рослинних біологічно активних речовин фізичними методами : монографія Р.Ю. Павлюк, Н.В. Дібрівська, В.А. Павлюк, В.В. Яницький, Т.В. Крячко ; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі ; Полтавський ун-т екон. і торгівлі ; Харківський торгов-екон. ін-т. КНТЕУ ; Департамент харч. пром-сті Міністерства аграрної політики України. Харків: ХДУХТ, 2010. 152 с.

    Наукові фахові статті:

    1. Іщенко Н. В. Джога О. В. Благополучна А. Г. Вплив технологій холодильного зберігання та заморожування на якість продукції у ресторанному господарстві. Наука і техніка сьогодні. № 11(39). 2024. С. 273-281.
    2. Благополучна А. Г., Джога О. В., Іщенко Н. В. Застосування стандартів управління якістю HACCP та ISO 22000 у технології виробництва продукції ресторанного господарства. Національні інтереси України. 2024. № 4 (4). С. 255-260.
    3. Теоретичні та прикладні аспекти виробництва м'ясо-рибних напівфабрикатів. Н.В. Іщенко, Ю.А. Мацук, Є.М. Супрун, В.М. Пасічний. Науковий вісник ЛНУВМБ ім. С.З. Гжицького. 2016. Т. 18.-№2 (68). С. 171-173.
    4. Використання дикорослої сировини у виробництві бісквітних напівфабрикатів. Іщенко Н. В., Мацук Ю. А. Науковий вісник ПУЕТ серія Технічні науки №1(78), 2017. С. 36 – 44.
    5. Високі технології швидкозаморожених ягід та тонкодисперсного пюре з унікальними характеристиками їхньої якості . Павлюк Р., Погарська В., Кіпенко Г., Стоєв С., Дібрівська Н., Какадій Ю. Scientific letters of academic society of Michal Baludansky. Volume 2, No. 5. 2014. С. 89 – 91.

    Тези конференцій (лише за останні 5 років):

    1. Розробка якісно нових функціональних харчових продуктів (на прикладі кексів з додаванням порошку дикорослих ягід). Н.В Дібрівська. Спец. Выпуск Междунар. науч. Журнал «Acta Universitatis Pontica Euxinus». Материалы IX Междун. конф. «Стратегия качества в промышленности и образовании» (Варна, 31.05–7.06. 2013г) Днепропетровск, Варна: ДИПОпром, ТУ-Варна, Болгария. 2013. Т.2. С. 68–70.
    2. Influence of fine powders of viburnum and sea buckthorn on structural and mechanical properties of sponqe cares. N. Dibrivska, I. Kibalnick. 3rd North and East European Congress on Food ( NEEFood), Global and Local Challenges in Food Science and technology, Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015, p. 120.
    3. Іщенко Н.В., Каплій Т. В. Формування та реалізація маркетингової політики підприємств ресторанного бізнесу в умовах сучасного ринку. Матеріали ІХ Міжнародної наук.-практ. конференції «Туризм і гостинність: стан, проблеми, перспективи» (20 березня 2025 р., м. Черкаси). Черкаси : Вид-ць Юлія Чабаненко, 2025. – С.127-130

    Інші:

    1. Дослідження мікробіологічних показників емульсійних соусів. І.В. Чоні, Н.В. Дібрівська. Новітні тенденції у харчових технологіях, якість і безпечність продуктів: Збірник матеріалів VII Всеукраїнської наук.-практ. конф., (Львів, 16-17 квітня 2015 р.). Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. Львів: «Ліга прес», 2015. С. 92–94.

Навігація

  • Головна
  • Команда
  • Студенту
  • Новини

Корисні посилання

  • Prometheus
  • Наукова бібліотека
  • Coursera
  • EdEra

Ми в соц. мережах

  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Навчально-науковий інститут економіки і права
Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького
18031, м.Черкаси, бульв.Шевченка, 81, к. 225

Електронна пошта:
inst-econom-law@ukr.net
Телефон дирекції:
+38 (0472) 54-21-57

Copyright 2020