Skip to content
Навчально-науковий інститут економіки і права
  • Головна
  • Портрет ННІ
    • Команда
    • Кафедри
      • Економіки та міжнародних економічних відносин
      • Моделювання економіки і бізнесу
      • Державно-правових дисциплін
      • Інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін
      • Обліку і фінансів
      • Підприємництва і маркетингу
      • Туризму та готельно-ресторанної справи
      • Менеджменту та державної служби
  • Студенту
  • Новини
  • Рада з якості освіти
  • Абітурієнту

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

  • Про нас
  • Викладачі
  • Спеціальності
  • Наукова діяльність
    • Науково дослідна робота кафедри
    • Наукові досягнення
    • Наукові гуртки
    • Матеріальне забезпечення ОП
    • Конференції кафедри
  • Центри туризму
    • Навчально-науковий центр молодіжного туризму
    • Науково-дослідний центр туризмології і екскурсознавства
  • Наші студенти
    • Студентське життя
    • Випускники
  • Новини кафедри
  • Анкетування
  • Обговорення ОП
  • Програма практики

Доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Іщенко Наталія Віталіївна

Науковий ступінь:
Кандидат технічних наук

Вчене звання присуджене за кафедрою:
Доцент кафедри технології та організації ресторанного господарства

Дисципліни, що викладає:
ОП Бакалавр: Технологія продукції ресторанного господарства, Організація ресторанного господарства, Організація обслуговування напоями, Кулінарне мистецтво, Етнічні кухні.

Професійний і науковий інтерес:
Проблеми конкурентоспроможності закладів готельно-ресторанної сфери, впровадження інноваційних технологій у закладах ресторанного господарства.

Email: dibrivskanata@gmail.com

  • google scholar

Освіта:
У 1995 р. закінчила технологічне відділення Черкаського комерційного коледжу за спеціальністю «Технологія приготування їжі та організація громадського харчування», здобула кваліфікацію "Технік-технолог".
У 1999 р. закінчила технологічний факультет Полтавського кооперавного інституту за спеціальністю „Технологія харчування”, здобула кваліфікацію "Інженер-технолог".
У 2009 р. захистила кандидатську дисертацію на тему: "Технологія функціональних напівфабрикатів добавок із дикорослих ягід з використанням обробки в змінному електромагнітному полі", за спеціальністю 05.18.16 – технологія продуктів харчування. Була здобувачем Полтавського університету споживчої кооперації України.
У 2011 р. закінчила ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» за спеціальністю «Економіка підприємства», здобула кваліфікацію «Спеціаліст з економіки підприємства».

Підвищення кваліфікації
  • Готель Riverwood Relax Park | Готельно-ресторанний комплекс жовтень 2024 року, кількість навчальних кредитів 6 (180 годин).
Список наукових публікацій

    Монографії:

    1. Активація рослинних біологічно активних речовин фізичними методами : монографія Р.Ю. Павлюк, Н.В. Дібрівська, В.А. Павлюк, В.В. Яницький, Т.В. Крячко ; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі ; Полтавський ун-т екон. і торгівлі ; Харківський торгов-екон. ін-т. КНТЕУ ; Департамент харч. пром-сті Міністерства аграрної політики України. Харків: ХДУХТ, 2010. 152 с.

    Наукові фахові статті:

    1. Іщенко Н. В. Джога О. В. Благополучна А. Г. Вплив технологій холодильного зберігання та заморожування на якість продукції у ресторанному господарстві. Наука і техніка сьогодні. № 11(39). 2024. С. 273-281.
    2. Благополучна А. Г., Джога О. В., Іщенко Н. В. Застосування стандартів управління якістю HACCP та ISO 22000 у технології виробництва продукції ресторанного господарства. Національні інтереси України. 2024. № 4 (4). С. 255-260.
    3. Теоретичні та прикладні аспекти виробництва м'ясо-рибних напівфабрикатів. Н.В. Іщенко, Ю.А. Мацук, Є.М. Супрун, В.М. Пасічний. Науковий вісник ЛНУВМБ ім. С.З. Гжицького. 2016. Т. 18.-№2 (68). С. 171-173.
    4. Використання дикорослої сировини у виробництві бісквітних напівфабрикатів. Іщенко Н. В., Мацук Ю. А. Науковий вісник ПУЕТ серія Технічні науки №1(78), 2017. С. 36 – 44.
    5. Високі технології швидкозаморожених ягід та тонкодисперсного пюре з унікальними характеристиками їхньої якості . Павлюк Р., Погарська В., Кіпенко Г., Стоєв С., Дібрівська Н., Какадій Ю. Scientific letters of academic society of Michal Baludansky. Volume 2, No. 5. 2014. С. 89 – 91.

    Тези конференцій (лише за останні 5 років):

    1. Розробка якісно нових функціональних харчових продуктів (на прикладі кексів з додаванням порошку дикорослих ягід). Н.В Дібрівська. Спец. Выпуск Междунар. науч. Журнал «Acta Universitatis Pontica Euxinus». Материалы IX Междун. конф. «Стратегия качества в промышленности и образовании» (Варна, 31.05–7.06. 2013г) Днепропетровск, Варна: ДИПОпром, ТУ-Варна, Болгария. 2013. Т.2. С. 68–70.
    2. Influence of fine powders of viburnum and sea buckthorn on structural and mechanical properties of sponqe cares. N. Dibrivska, I. Kibalnick. 3rd North and East European Congress on Food ( NEEFood), Global and Local Challenges in Food Science and technology, Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015, p. 120.

    Інші:

    1. Дослідження мікробіологічних показників емульсійних соусів. І.В. Чоні, Н.В. Дібрівська. Новітні тенденції у харчових технологіях, якість і безпечність продуктів: Збірник матеріалів VII Всеукраїнської наук.-практ. конф., (Львів, 16-17 квітня 2015 р.). Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. Львів: «Ліга прес», 2015. С. 92–94.

Навігація

  • Головна
  • Команда
  • Студенту
  • Новини

Корисні посилання

  • Prometheus
  • Наукова бібліотека
  • Coursera
  • EdEra

Ми в соц. мережах

  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Навчально-науковий інститут економіки і права
Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького
18031, м.Черкаси, бульв.Шевченка, 81, к. 225

Електронна пошта:
inst-econom-law@ukr.net
Телефон дирекції:
+38 (0472) 54-21-57

Copyright 2020