
Красномовець Вікторія Анатоліївна
Науковий ступінь:
Кандидат економічних наук
Доцент кафедри економіки і управління
Дисципліни, що викладає:
Основи наукових досліджень; Організація готельного господарства; Сучасні тренди готельних та ресторанних технологій; Сталий розвиток туризму
Професійний і науковий інтерес:
Сталий розвиток туризму, екологізація підприємств готельної та ресторанної галузі
Email: krasnomovets_v_a@ukr.net
Освіта:
Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, спеціальність "Економічна теорія", червень 2006 року, з відзнакою.
Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, аспірантура, 2008-2011, дисертація на тему: Розширення можливостей людей з інвалідністю в контексті концепції людського розвитку.
Кандидат економічних наук, 08.09.01 Демографія, економіка праці, соціальна економіка і політика, 31.01.2011.
Доцент, кафедра економіки і управління 26.02.2015.
Підвищення кваліфікації
- Жовтень 2020 року - готель «Апельсин» (нині «Cherkassy Palace») м. Черкаси, стажування на посаді чергового адміністратора.
- Липень – серпень 2021 року - Готельний комплекс «Riverwood» , стажування на посаді чергового адміністратора.
- Травень-Червень 2022 року - Резиденція "Іскра" (м. Брандиз-над_Лабем, Чехія), стажування на посаді менеджера з бронювання, менеджера по роботі з клієнтами.
- Червень-Липень 2022 року - готель "СпортЦентр" (м. Брандиз-над_Лабем, Чехія), стажування на посаді чергового адміністратора.
Гранти на науково дослідні роботи
- Виконавець наукової роботи молодих вчених, що виконується за рахунок видатків загального фонду державного бюджету 0119U100496 "Формування і розвиток національної біоекономіки в умовах прискорення науково-технічного прогресу" (2019-2021 рр.).
Список наукових публікацій
- Красномовець В., Дроботова М. Характеристика діяльності підприємств ресторанного господарства Черкащини як елемент розвитку туризму в регіоні. Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: Економічні науки. 2022, Том 26. №1-2. с. 125-135.
- Красномовець В. А., Капліна Т.В. Інновації в системі розвитку підприємств готельного господарства. Підприємництво та інновації, 2021, №16. с. 63-66.
- Красномовець В. А. Регіональний вимір концепції сталого розвитку туризму: методичний підхід. Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: Економічні науки. 2021, №2. с. 82-91.
- Красномовець В.А., Дроботова М.В. Характеристика готельної сфери Черкащини в контексті розвитку туризму в регіоні. Економіка та суспільство. 2021. № 32.
- Красномовець В.А., Босецька Н. Г. Екологізація підприємств ресторанної сфери. Науковий Вісник Полтавського університет економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки». 2020, № 1 (97), С. 63-70.
- Marina Drobotova, Viktoriia Krasnomovets, Olga Radchenko and Artur Romanov Predicting activity results of the specialized tour operator. SHS Web of Conferences Volume 65 (2019) The 8th International Conference on Monitoring, Modeling & Management of Emergent Economy (M3E2 2019).
- Красномовець В.А. Основи забезпечення сталого розвитку туризму в регіоні. Вісн. Черкаського нац. ун-ту. Серія: Економічні науки. 2017. № 2. С. 56–63.
- Красномовець В. А. Соціальний туризм: стан розвитку та особливості забезпечення якості послуг. Financial-economic and innovative support of entrepreneurship development in the spheres of economy, tourism and hotel-restaurant business: collective monograph / V. Yatsenko, S. Pasieka, and others: [Ed. by Doctor of Economic Sciences, Prof. Yatsenko V.M.}. - Agenda Publishing House, Coventry, United Kingdom, 2017. − 619 p. – р. 170-179 (0,43 д.а.).
- Красномовець В.А. Екологізація як інноваційний напрям розвитку готельної сфери. Determinants of Innovation and Investment Development of Multi-Branch Entrepreneurship, Tourism and Hospitality Industry : Collective monograph. Nuremberg: Verlag SWG imex GmbH, Germany. 2019. 431 p. p. 404-413 (0,5 д.а.).
- Красномовець В. А. Суть екологічних інновацій та їх роль у сфері гостинності. Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні. Матеріали ІV Міжнародної науково-практичної конференції 12 березня 2021 року : збірник наукових праць [Електронний ресурс]. – Вінниця: ВНТУ, 2021. – 932 с. – С. 248-250.
- Пасєка С. Р., Красномовець В. А. Організація водного туризму у Черкаській області. Водний туризм: національний та міжнародний досвід / Матеріали наукової конференції з міжнародною участю. – Львів : ФОП Корпан Б. І., 2021. – 84 с. : с. 58-60.
- Красномовець В. А. Основні види туризму на Черкащині. Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні: зб. матеріалів І Всеукр. наук. – практ. конф. (м.Херсон, 23 квітня 2021 р.) / за ред. доц. Морозової О.С. Херсон : ХДАЕУ, 2021. 327 с. – С. 215-219.
- Красномовець В. А. Особливості розвитку готельного сектору на Черкащині. Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв : матеріали II Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. – Прага: Oktan Print s.r.o., 2021. - 378 с.- С. 309-310.
- Красномовець В. А., Грицун Т.Ю. Особливості розвитку готельної інфраструктури у регіоні. Виклики сьогодення та новації у харчових технологіях і готельно-ресторанному бізнесі: Збірник тез Науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених з міжнародною участю, м. Київ, 27 травня 2021 р. – Київ: ККІБП, 2020. –148 с. – С. 135-137.
- Красномовець В. А., Бондаренко А.Ю. Готельна сфера в м. Одеса. Виклики сьогодення та новації у харчових технологіях і готельно-ресторанному бізнесі: Збірник тез Науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених з міжнародною участю, м. Київ, 27 травня 2021 р. – Київ: ККІБП, 2020. –148 с. – С. 137-139.
- Красномовець В. А., Вовк В.В. Аналіз надання додаткових послуг у готельних закладах міста Черкаси. Туристичний та готельно-ресторанний бізнес : сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку : матеріали І міжнародної науково-практичної конференції (м. Старобільськ, 16-17 листопада 2021 року). – Старобільськ : Вид-во ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» : Старобільськ, 2021. – 380 с. – С. 171-173.
- Красномовець В.А., Дудник Д.В. Сучасні форми меню в закладах ресторанного господарства. Туристичний та готельно-ресторанний бізнес : сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку : матеріали І міжнародної науково-практичної конференції (м. Старобільськ, 16-17 листопада 2021 року). – Старобільськ : Вид-во ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» : Старобільськ, 2021. – 380 с. – С. 228-230.
- Красномовець В. А. Програми екологічної сертифікації готелів як інструмент сталого розвитку у сфері туризму. Туризм і гостинність: стан, проблеми, перспективи : матер. VІ Міжнар. наук.-практ. конф. (18 листопада 2021 р., м. Черкаси). – Черкаси : Вид-ць Юлія Чабаненко, 2021. – 105 с.
Статті в WoS, Scopus (із чітким дотриманням вимог оформлення бібліографії за стандартом АРА):
Наукові фахові статті:
Монографії:
Тези конференцій (лише за останні 5 років):