Студенти першого курсу спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація» в рамках навчальної практики «Вступ до фаху» ознайомилися з діяльністю ресторанних закладів м. Черкаси
Студенти першого курсу спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація» в рамках навчальної практики «Вступ до фаху» разом із викладачами кафедри Туризму і готельно-ресторанної справи доцентом Інною Кочумою та старшим викладачем Надією Босецькою ознайомилися з діяльністю ресторанних закладів м. Черкаси.
Ресторан «Соборний» вразив своїм вишуканим інтер’єром та високим рівнем гостинності. У розпорядженні гостей є дві бенкетні зали, де вечорами звучить жива музика, а також загальний зал із караоке для любителів співу. Страви української та європейської кухні, приготовлені за старовинними рецептурами створюють затишну атмосферу для святкування.
Ресторан «Вано» спеціалізується на приготуванні автентичних грузинських національних страв, дарує відчуття грузинської гостинністі, має відкриту кухню, коли гості можуть спостерігати за процесом приготування страв. Інтер’єр закладу доповнений національними грузинськими елементами, які створюють затишну й автентичну атмосферу.
« La Kosa Nostra» – заклад, що об’єднує ресторан і піцерію та має терасу і літній майданчик. Тут гостей обслуговують офіціанти у формі італійських гангстерів і американської поліції 30-х років минулого століття, а меню поєднує страви української та італійської кухні. Приємно зазначити, що адміністратором цього підприємства є наша випускниця Лях Аміна.
Ресторан «Residence» – перший заклад у місті, який працює виключно з місцевими і сезонними продуктами. У меню представлені страви з свіжих продуктів приготованих у поєднанні сучасних технологій з традиційними рецептурами. Має великий основний зал, літній майданчик і дегустаційний зал, призначений для презентації нових страв, локальних продуктів, вин та проведення майстер-класів. Інтер’єр ресторану виконано в сучасному стилі з використанням матеріалів, меблів, декору та посуду українських виробників.
Керівники та адміністратори кожного закладу провели екскурсії, розповіли про концепції, особливості роботи та поділилися професійними порадами. Вони також відповіли на всі запитання студентів, сприяючи кращому розумінню специфіки майбутньої професії.
Щиро дякуємо працівникам закладів за теплий прийом і можливість зануритися у світ гостинності, який надихає на професійний розвиток.