Засідання наукового гуртка Ресторанної справи
При кафедрі туризму і готельно-ресторанної справи постійнодіючий науково-практичний гурток Ресторанної справи у 2023-2024 році працює за напрямом «Кухні народів світу». Зокрема 2 листопада відбулося чергове засідання за темою: «Кулінарне мистецтво Італії», на якому студенти 2 і 3 курсів досліджували мистецтво приготування їжі країною, яка є однією з найстарішших цивілізацій, кулінарія якої – найвідоміша у всьому світі. Історія кулінарії зародилася разом з людською цивілізацією і століттями передавалося з покоління в покоління. До І століття нашої ери пальму першості у приготуванні їжі займали греки, а пізніше центром кулінарного мистецтва став Рим, столиця Римської імперії. Уже в Стародавньому Римі кухар Апіцій створив першу кулінарну школу.
Для італійців їжа – це не просто джерело харчування, необхідне для життєдіяльності, це задоволення. Кухня Італії – це смачні, вишукані, неповторні страви, які завдяки чудовим смаковим якостям і своєму різноманіттю користуються великою популярністю як у своїй країні, так і за іі межами. Цікаві доповіді та презентації про страви, їх історію та технологію приготування, підготували студенти; Ляшко М. Линник К., Швець О., Легоша Я., Яковенко Л, Січкар Д., Субота А., Мауріна А., Мізюк А., Ткаченко М. У навчальній лабораторії інституту були приготовані національні страви італійської кухні: піца «Маргарита», піца «4 сири», паста « Карбонара», равіолі з різними фаршами, лазанья, брускети та конкільє фаршироване, які користуються попитом у ресторанних закладах України.