Skip to content
Навчально-науковий інститут економіки і права
  • Головна
  • Портрет ННІ
    • Команда
    • Кафедри
      • Економіки та міжнародних економічних відносин
      • Моделювання економіки і бізнесу
      • Державно-правових дисциплін
      • Інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін
      • Обліку і фінансів
      • Підприємництва і маркетингу
      • Туризму та готельно-ресторанної справи
      • Менеджменту та державної служби
  • Студенту
  • Новини
  • Рада з якості освіти
  • Абітурієнту

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

  • Про нас
  • Викладачі
  • Спеціальності
  • Наукова діяльність
    • Науково дослідна робота кафедри
    • Наукові досягнення
    • Наукові гуртки
    • Матеріальне забезпечення ОП
    • Конференції кафедри
  • Центри туризму
    • Навчально-науковий центр молодіжного туризму
    • Науково-дослідний центр туризмології і екскурсознавства
  • Наші студенти
    • Студентське життя
    • Випускники
  • Новини кафедри
  • Анкетування
  • Обговорення ОП
  • Програма практики

Контакти

б-р Шевченка, 81, навчальний корпус № 1 каб. 421

kaf_t_08@ukr.net

Засідання наукового гуртка Ресторанної справи

7 Листопада, 2023 Категорії: Наукові гуртки, Новини

При кафедрі туризму і готельно-ресторанної справи постійнодіючий науково-практичний гурток Ресторанної справи у 2023-2024 році працює за напрямом «Кухні народів світу». Зокрема 2 листопада відбулося чергове засідання за темою: «Кулінарне мистецтво Італії», на якому студенти 2 і 3 курсів досліджували мистецтво приготування їжі країною, яка є однією з найстарішших цивілізацій, кулінарія якої – найвідоміша у всьому світі. Історія кулінарії зародилася разом з людською цивілізацією і століттями передавалося з покоління в покоління. До І століття нашої ери пальму першості у приготуванні їжі займали греки, а пізніше центром кулінарного мистецтва став Рим, столиця Римської імперії. Уже в Стародавньому Римі кухар Апіцій створив першу кулінарну школу.

Для італійців їжа – це не просто джерело харчування, необхідне для життєдіяльності, це задоволення. Кухня Італії – це смачні, вишукані, неповторні страви, які завдяки чудовим смаковим якостям і своєму різноманіттю користуються великою популярністю як у своїй країні, так і за іі межами. Цікаві доповіді та презентації про страви, їх історію та технологію приготування, підготували студенти; Ляшко М. Линник К., Швець О., Легоша Я., Яковенко Л, Січкар Д., Субота А., Мауріна А., Мізюк А., Ткаченко М. У навчальній лабораторії інституту були приготовані національні страви італійської кухні: піца «Маргарита», піца «4 сири», паста « Карбонара», равіолі з різними фаршами, лазанья, брускети та конкільє фаршироване, які користуються попитом у ресторанних закладах України.


Навігація

  • Головна
  • Команда
  • Студенту
  • Новини

Корисні посилання

  • Prometheus
  • Наукова бібліотека
  • Coursera
  • EdEra

Ми в соц. мережах

  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Навчально-науковий інститут економіки і права
Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького
18031, м.Черкаси, бульв.Шевченка, 81, к. 225

Електронна пошта:
inst-econom-law@ukr.net
Телефон дирекції:
+38 (0472) 54-21-57

Copyright 2020