Обговорення ОП зі здобувачами вищої освіти
Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи в кінці кожного навчального року проводить зустрічі з стейкхолдерами (студентами, роботодавцями, випускниками, академічними спільнотами) з приводу удосконалення Освітніх програм, за якими навчаються студенти. Завідувач кафедри туризму і ГРС д.е.н., професор Пасєка С.Р. наголосила на важливості і актуальності вивчення думки студентів, випускників щодо привабливості і якості освітніх програм, з метою їх удосконалення.
Кафедра має дві Освітні програми: «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа». Цьогорічна зустріч відбувалася у Лабораторі барної справи, де студенти 3 і 4 курсу у жвавому обговоренні освітніх компонентів (дисциплін) висловлювали свої пропозицій щодо їх покращення. Так, Колісник Анастасія для дисципліни «Технологія приготування продукції ресторанного господарства» запропонувала ввести додатковий модуль вивчення сучасних рецептів, методик і технологій приготування страв, формування концепцій меню авторської кухні, форми подачі страв. Миколенко Карина запропонувала у ОК «Менеджмент у сфері гостинності» більше уваги приділяти комунікаційному менеджменту, зокрема, темам комунікацій під час обслуговування клієнтів та вирішення конфліктів з ними.
Черниш Діана запропонувала збільшити практичні можливості набуття компетенцій роботи із засобами автоматизації роботи ресторанів – POS-термінали, програмне забезпечення (r_keeper ) та інше.
Ці пропозиції здобувачів вищої освіти обов’язково будуть враховані у наступному навчальному році.