Гурток «Кулінарне мистецтво і здорове харчування» провів засідання
Студенти 2 курсу спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм» взяли активну участь у засіданні кулінарного гуртка «Кулінарне мистецтво і здорове харчування», який очолює старший викладач кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Босецька Надія Геогріївна . Під час роботи гуртка (14 листопада) керівник розповіла про важливість здорового харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, попереджає захворювання і сприяє зміцненню здоров’я. Корисна їжа допомагає мисленню, покращенню пам’яті, фізичного стану і дає сили на спорт та різноманітні ігри, впливає на позитивний настрій; про важливість вживання різноманітних продуктів, які дають усі поживні речовини: білки, вітаміни, вуглеводи, жири, воду та мінерали, необхідні для збереження здорового стану організму.
Особливе місце займає вживання свіжих фруктів, овочів, бобових, злаків, насіння, горіхів… І щоб вживання фруктів і овочів було приємним, важливим є застосування техніки карвінгу (різблення овочів і фруктів), що вивчали учасники гуртка . Чайка Констянтин, служить у ЗСУ, але в онлайн-режимі під’єднався до роботи гуртка і продемонстрував техніку карвінгу на роботі з гарбузом. Мазуркевич Олександра представила роботу з яблуком і овочами.
Студенти поділилися цікавими історіями та фактами приготування корисних і здорових страв. В сезон гарбузів багатьом сподобалися страви і вироби з нього. Гарбуз, батьківщина якого є Південна Америка, в Україні стали вирощувати у 16 столітті і вживати в їжу. Він багатий на вітаміни (Е,А,C, D, F, PP і групи В) , мікро- і макроелементами, білками, клітковиною і цукром. Гарбуз корисний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, допомагає в лікуванні атеросклерозу, діабету, туберкульозу, подагри і жовчнокам’яної хвороби. Рекомендується вживати гарбуз при порушенні роботи нирок а також людям із зайвою вагою, тому що речовини, які містяться в ньому прискорюють обмін речовин і виводять «поганий холестерин» Не дивно, що його використовують не тільки в кулінарії але й в косметології.
Ткаченко Крістіна приготувала італійський крем-суп з гарбуза і каштанів, Мигаль Каріна приготувала чудовий пиріг «Ласунка», який би сподобався не тільки дорослим а й малечі. Каплій Таня приготувала круасани з фруктами та горіхами. Мазур Софія обрала страву індійської національної кухні- гарбуз «каррі». Ну а українську національну страву гарбузову кашу – приготувала Савченко Вікторія. Студенти отримали задоволення від спілкування, здобутої корисної інформації і нових компетенцій!