Skip to content
Навчально-науковий інститут економіки і права
  • Головна
  • Портрет ННІ
    • Команда
    • Кафедри
      • Економіки та міжнародних економічних відносин
      • Моделювання економіки і бізнесу
      • Державно-правових дисциплін
      • Інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін
      • Обліку і фінансів
      • Підприємництва і маркетингу
      • Туризму та готельно-ресторанної справи
      • Менеджменту та державної служби
  • Студенту
  • Новини
  • Рада з якості освіти
  • Абітурієнту

Кафедра менеджменту та державної служби

  • Про нас
  • Викладачі
  • Спеціальності
  • Наукова діяльність
    • Науково-дослідна робота кафедри
    • Наукові досягнення науково-педагогічного персоналу (НПП)
    • Наукові досягнення аспірантів
    • Бізнес-Хаб
    • Наукові гуртки
    • Матеріальне забезпечення ОП
    • Конференції кафедри
    • Зовнішні зв’язки
  • Наші студенти
    • Студентське життя
    • Випускники
  • Новини кафедри
  • Анкетування
  • Обговорення ОП
  • Програми практик

Контакти

18031, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 81, каб. 406

management_chnu@ukr.net

ЕТИКА СМАКУ: КУЛІНАРНА ДИПЛОМАТІЯ МІЖ ФРАНЦІЄЮ ТА АНГЛІЄЮ КРІЗЬ ПРИЗМУ ЦУКРОВОЇ ФЛОРИСТИКИ

8 Травня, 2025 Категорія: Новини

У межах вивчення дисципліни «Етика бізнесу» здобувачі вищої освіти спеціальності «Менеджмент» ННІ економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь у креативному й пізнавальному заході, який поєднав кулінарне мистецтво з міжкультурною етикою.

Під керівництвом Анжели Гриліцькоі – к.е.н., доцентки кафедри менеджменту та державної служби) у співпраці з ДНЗ «Черкаське вище професійне училище» організовано майстер-клас з цукрової флористики – сучасного напряму кондитерського мистецтва, що вражає красою та делікатністю виробів. Темою заходу стала етична взаємодія двох європейських країн — Франції та Англії — через призму спільних кулінарних традицій.

Чиїм культурним надбанням є витончені зефірні квіти? Хто першим трансформував кондитерський виріб у витвір мистецтва? Франція — зі своєю вишуканою гастрономією, чи Англія — з багатовіковими традиціями випічки та чаювання? Саме такі запитання лягли в основу міждисциплінарного обговорення, під час якого здобувачі вчилися осмислювати кулінарну спадщину як інструмент м’якої сили, дипломатії та культурного діалогу.

Окрім практичного досвіду створення солодких композицій, здобувачі освіти розглянули етичні аспекти:
📚як культурна і кулінарна ідентичність формує національний бренд країни;
📚як бізнес може етично адаптувати іноземні елементи без привласнення;
📚чому повага до традицій інших культур — основа сталого партнерства на глобальному ринку.

Захід продемонстрував, що етика в бізнесі — це не лише дотримання норм, а й вміння побудувати комунікацію через символи, традиції й навіть смак. А кулінарія — потужний майданчик для розвитку міжкультурної компетентності сучасного менеджера.

Солодка етика — глибока філософія.

Щиро дякуємо в.о.директора Ірині Березань, заступниці керівника з навчально-виховної роботи Ірині Голибаренко, Людмилі Грищенко,
майстру виробничого навчання, що проводив майстер-клас, Андрію Крижанівському, Богдану Руденко – викладачу і майстру виробничого навчання та команді молодіжного віртуального бізнес-хабу NexGenBusiness Hub – Софіі Ковязіній, Аліні Єлісєєвій, Віталію Грінько, Вікторіі Бочаровій, Нікі Коломієць, Софіі Посипайко, Вікторії Онисенко, Анастасіі Марцевич, Єлизаветі Сотніковій, Тетяні Ухань, Олесі Єфименко, Анастасіі Вітряненко, Дарині Вареньє, Михайлу Грабарчуку.


Навігація

  • Головна
  • Команда
  • Студенту
  • Новини

Корисні посилання

  • Prometheus
  • Наукова бібліотека
  • Coursera
  • EdEra

Ми в соц. мережах

  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Навчально-науковий інститут економіки і права
Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького
18031, м.Черкаси, бульв.Шевченка, 81, к. 225

Електронна пошта:
inst-econom-law@ukr.net
Телефон дирекції:
+38 (0472) 54-21-57

Copyright 2020