Всеукраїнський форум профільних навчальних закладів індустрії гостинності «Нові тренди індустрії гостинності 2025-2026 рр.»
Нещодавно завідувач кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Станіслава Пасєка взяла участь у Всеукраїнському форумі профільних навчальних закладів індустрії гостинності «Нові тренди індустрії гостинності 2025-2026 рр.», який проходив на базі готелю «Надія» у м. Івано-Франківськ.
Модератором заходу був Юрій Опанащук – Голова асоціації готельних об’єднань та готелів міст України. Головною ідеєю заходу були теми пов’язані з Інноваціями в гостинності (діджитал, штучний інтелект, HR, сервіс та маркетинг). У заході взяли участь переможці численних всеукраїнських і міжнародних конкурсів барної справи фуд-дизайну та фудстайлінгу (food styling – стилізація їжі). Фудстайлінг – це мистецтво підготовки їжі до фотосесії. Задача фудстайлінгу – зробити з їжі витвір мистецтва, створити апетитний образ страви для фото, щоб дивлячись на нього, клієнт практично відчув смак і одразу захотів купити.
В програмі форуму були виступи готельєрів та рестораторів, викладачів ЗВО Києва, Івано-Франківська, Рівного, Дніпра, Запоріжжя. У виступах практиків прозвучало, що головною місією сучасних готелів має бути бажання створювати простір, де люди почуваються як вдома: з якісною кухнею, атмосферою та теплом.
Цей захід був дуже важливим з точки зору підвищення кваліфікації, оскільки дав змогу познайомитися з сучасними досягненнями практиків у цій сфері, з можливостями інноваційних рішень, які мають бути впроваджені у навчальний процес для здобувачів спеціальності J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг.


