Вітаємо випускників з отриманням дипломів першого бакалаврського рівня!
3 липня 2024 року відбулось урочисте вручення дипломів бакалаврам спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм». Цьогоріч кафедра пишається потужним випуском, що налічує 42 здобувачів. Більшість із студентів вже працевлаштовані, а решта, хто лише виходить на ринок праці, традиційно стає стейкхолдером освітніх програм та відгукуються на прохання кафедри про проходження студентами практики, проведення гостьової лекції чи майстер-класу. Вітаємо своїх, вже таких рідних, студентів з успішним закінченням навчання. Бажаємо нашим випускникам реалізуватися в професійній сфері та досягати поставлених цілей! Завжди радо Вас чекаємо в гості!
Вітаємо студентів четвертого курсу спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» з успішним проходженням Державної атестації!
42 студентів завершили своє навчання у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького! Студенти успішно здали державний іспит і захистили кваліфікаційні роботи. Найкращі результати показали Прищепа Ольга Миколаївна (спеціальність «Туризм») і Сухорукова Анжеліка Сергіівна (спеціальність «Готельно-ресторанна справа»), які представили цікаві дослідження шодо розвитку туризму і сфери послуг. В цілому захист кваліфікаційних робіт став не лише важливим етапом Державної атестації, але й продемонстрував високий рівень наукових вмінь здобувачів та засвідчив їх значний інтерес до тем, над якими вони працювали. Усі студенти достойно підтвердили рівень знань щодо отримання
Студенти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа здають атестаційний екзамен
«Виробнича фахова практика»
Щорічно студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Черкаського національного університету імені Б.Хмельницького проходять практику у готельних і ресторанних закладах Черкас. Так, 21.05.2024 року студенти третього курсу захистили звіти про виробничу фахову практику у закладах ресторанного господарства. Керувала практикою старший викладач Надія Босецька. Метою практики було поглиблення набутих теоретичних знань шляхом ознайомлення з діяльністю ресторанів. Цьогоріч це були: ресторан «Флагман», готельно-ресторанний комплекс «Арагві», ресторан «Пампушка», епресо-бар «Чашка», кафе «Sushi Michi», лаунж-бар « TOOMAN», кав’ярня « KAF», ресторан « Mr.Grill», кафе –бістро «Гриль», ресторан «Соборний» та інші На практиці
Засідання наукового гуртка «Туризмологія: наука і практика
14 травня, в рамках відзначення Днів науки, кафедра туризму і готельно-ресторанної справи провела засідання наукового гуртка «Туризмологія: наука і практика», де відбулося обговорення актуальних питань розвитку туризму та сфери гостинності. Керівник гуртка професор Станіслава Пасєка у вступному слові наголосила на важливості наукових досліджень. Студенти ОС «Магістр» представили свої наукові доробки по дослідженню туристичних регіонів України, перспектив розвитку міжнародного туризму тощо. Цікавими були доповіді Скалько Алли, (Туристичні ресурси Буковини і Закарпаття), Луценка Владислава, який доповів про процеси діджиталізації туристичної сфери, Лисенко Яни щодо
Важлива складова підготовки фахівців у сфері готельної сфери – виїзні практичні заняття
Відповідно до даних American Hotel & Lodging Association (AHLA), у 2022 році 87% готелів відчували нестачу персоналу. Подібна тенденція зберігалася і в 2023 році і є актуальною проблемою і для України. Саме тому навчання за напрямом підготовки «Готельно-ресторанна справа» – це актуальний, важливий та перспективний вибір у житті. А навчання саме в Черкаському національному університеті – це якісна освіта, що формує конкурентоспроможного, затребуваного фахівця не лише на регіональному, але й національному та міжнародному ринку праці. Сприяє отриманню якісних знань тісне
Засідання кулінарного гуртка
Студенти спеціальності 241 «готельно-ресторанна справа» взяли участь у засіданні кулінарного гуртка, керівником якого є старший викладач Надія Босецька . Темою цьго засідання була Масниця, яку святкують українці за тиждень перед Великим постом. Свято Масниця відоме, як одне з найбільш веселих старословʼянських свят, яке часто у народі називають Колодій, Сиропуст- символ приходу світла, весняної енергії та сил. Ознайомилися з з українськими традиціями святкування Масниці та стравами, які готували під час святкування. Млинці та вареники з картоплею, сиром та вишнями , приготовлені студентами, прийшлися всім до вподоби.
Майбутні фахівці готельно-ресторанної справи здобувають практичні навички в технологічних лабораторіях
Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького в межах вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», яку веде старша викладачка Надія Босецька, мають можливість студентам проявити свої здібності в технологічній лабораторії. Тут вони проявляють свою фантазію, відпрацьовують техніку приготування страв і виробів. Під час проведення лабораторного заняття «Способи нарізання овочів та приготування овочевих страв» першокурсники старанно готували, ділилися творчими задумами. Лабораторні заняття впливають на розвиток пізнавальної та творчої активності, сприяють підвищенню інтересу до обраної професії. Під час
Гурток Ресторанної справи
Нещодавно учасники науково-практичного гуртка Ресторанної справи приємно здивували першокурсників, які під час навчальної практики «Вступ до фаху» завітали до навчальної лабораторії. Керівник гуртка старший викладач Босецька Надія Георгіівна з групою студентів 1 курсу приготувала для своїх однокурсників смачні булочки і рогалики. Завершенням стала дегустація приготовлених виробів з ароматним гарячим чаєм та полуничним варенням. Особливим місцем для майбутніх фахівців з ресторанної справи є кухня, де відбуваються технологічні процеси і де можна проявити свою фантазію та втілити її у приготування страв і
Студенти першого курсу відвідали готель “Оptima”
Студенти першого курсу спеціальностей «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа» в рамках практики “Вступ до фаху” відвідали готель “Optima”, який належить до мережі «Reikartz».Заступник управляючої готелем Насідка Аліна Олександрівна ознайомила студентів з історією, корпоративною культурою закладу, номерами різних типів, конференц-залою, а також наголосила на вимогах роботодавців до компетецій випускників.