Засідання кулінарного гуртка “Кулінарне мистецтво і здорове харчування”
Викладач кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького Надія Босецька керує кулінарним гуртком “Кулінарне мистецтво і здорове харчування”. Програма гуртка різноманітна, студенти самі пропонують теми занять і з задоволенням їх відвідують. 18 жовтня відбулося планове заняття, темою якого була «Кулінарна мандрівка Італією». Італійська кухня популярна у всьому світі, адже страви готують тільки з якісних місцевих продуктів, на які багата ця країна. Під час заняття студенти приготували відомі національні страви Італії: піцу, лазанью, пасту з морепродуктами та
Лабораторне заняття з дисципліни “Технологія продукції ресторанного господарства”
Студенти спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа” вивчають дисципліну “Технологія продукції ресторанного господарства” і під час лабораторних занять закріплюють теоретичні знання та набувають практичних навичок. 17 жовтня студенти групи ГРС-23 разом з викладачем Надією Босецькою відпрацювали лабораторне заняття з приготування страв з мʼясної січеної і котлетної маси: фрикадельки у грибному соусі, котлети, люля-кебаб, ковбаски львівські, мʼясні гнізда з грибами та помідорами. Мистецтво приготування їжі вимагає основних знань з технології та певних навичок, які студенти здобувають в навчальному процесі.
Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи взяла участь у презентації нової туристичної локації «Совин Яр»
Нещодавно кафедра туризму і готельно-ресторанної справи взяла участь у презентації нової туристичної локації-архітектурно-ландшафтного етнографічного комплексу «Совин Яр» у селі Водяники Звенигородського району. Мальовничі природні ландшафти, доповнені культовими спорудами, вітряками, монументальними об’єктами, музикою та легендами, створюють незабутній вайб місцевості. Під час екскурсії комплексу гості мали змогу ознайомитися з об’єктами, що мають вагоме історичне, художнє та рекреаційне значення. Серед представлених локацій – Знак заснування села Водяники «Тризуб», козацька церква XVII століття – храм Вознесіння Господнього, церковно-приходська школа з дзвіницею, скульптурний комплекс «Сім Святих», старовинні
Тимбілдінг ННІ економіки і права на базі відпочинку «Сокирно»
27 вересня база відпочинку ЧНУ імені Богдана Хмельницького в Сокирно обʼєднала студентів і викладачів ННІ економіки і права на спільному командному заході, який став частиною програми тимбілдінгу інституту. Теплого вересневого дня відбулася урочиста посвята студентів І курсу. Розпочався захід виконанням державного гімну України та хвилиною мовчання за загиблими Героями, які поклали свої життя у боях за незалежність та територіальну цілісність нашої держави. З вітальним словом до першокурсників звернувся директор ННІ економіки і права, доктор економічних наук, професор Микола Руденко. «Кожен
Вітаємо випускників з отриманням дипломів першого бакалаврського рівня!
3 липня 2024 року відбулось урочисте вручення дипломів бакалаврам спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм». Цьогоріч кафедра пишається потужним випуском, що налічує 42 здобувачів. Більшість із студентів вже працевлаштовані, а решта, хто лише виходить на ринок праці, традиційно стає стейкхолдером освітніх програм та відгукуються на прохання кафедри про проходження студентами практики, проведення гостьової лекції чи майстер-класу. Вітаємо своїх, вже таких рідних, студентів з успішним закінченням навчання. Бажаємо нашим випускникам реалізуватися в професійній сфері та досягати поставлених цілей! Завжди радо Вас чекаємо в гості!
Вітаємо студентів четвертого курсу спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» з успішним проходженням Державної атестації!
42 студентів завершили своє навчання у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького! Студенти успішно здали державний іспит і захистили кваліфікаційні роботи. Найкращі результати показали Прищепа Ольга Миколаївна (спеціальність «Туризм») і Сухорукова Анжеліка Сергіівна (спеціальність «Готельно-ресторанна справа»), які представили цікаві дослідження шодо розвитку туризму і сфери послуг. В цілому захист кваліфікаційних робіт став не лише важливим етапом Державної атестації, але й продемонстрував високий рівень наукових вмінь здобувачів та засвідчив їх значний інтерес до тем, над якими вони працювали. Усі студенти достойно підтвердили рівень знань щодо отримання
Студенти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа здають атестаційний екзамен
«Виробнича фахова практика»
Щорічно студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Черкаського національного університету імені Б.Хмельницького проходять практику у готельних і ресторанних закладах Черкас. Так, 21.05.2024 року студенти третього курсу захистили звіти про виробничу фахову практику у закладах ресторанного господарства. Керувала практикою старший викладач Надія Босецька. Метою практики було поглиблення набутих теоретичних знань шляхом ознайомлення з діяльністю ресторанів. Цьогоріч це були: ресторан «Флагман», готельно-ресторанний комплекс «Арагві», ресторан «Пампушка», епресо-бар «Чашка», кафе «Sushi Michi», лаунж-бар « TOOMAN», кав’ярня « KAF», ресторан « Mr.Grill», кафе –бістро «Гриль», ресторан «Соборний» та інші На практиці
Засідання наукового гуртка «Туризмологія: наука і практика
14 травня, в рамках відзначення Днів науки, кафедра туризму і готельно-ресторанної справи провела засідання наукового гуртка «Туризмологія: наука і практика», де відбулося обговорення актуальних питань розвитку туризму та сфери гостинності. Керівник гуртка професор Станіслава Пасєка у вступному слові наголосила на важливості наукових досліджень. Студенти ОС «Магістр» представили свої наукові доробки по дослідженню туристичних регіонів України, перспектив розвитку міжнародного туризму тощо. Цікавими були доповіді Скалько Алли, (Туристичні ресурси Буковини і Закарпаття), Луценка Владислава, який доповів про процеси діджиталізації туристичної сфери, Лисенко Яни щодо
Важлива складова підготовки фахівців у сфері готельної сфери – виїзні практичні заняття
Відповідно до даних American Hotel & Lodging Association (AHLA), у 2022 році 87% готелів відчували нестачу персоналу. Подібна тенденція зберігалася і в 2023 році і є актуальною проблемою і для України. Саме тому навчання за напрямом підготовки «Готельно-ресторанна справа» – це актуальний, важливий та перспективний вибір у житті. А навчання саме в Черкаському національному університеті – це якісна освіта, що формує конкурентоспроможного, затребуваного фахівця не лише на регіональному, але й національному та міжнародному ринку праці. Сприяє отриманню якісних знань тісне